Zenuwreflexologie

 

Zenuwreflexologie (NR) zijn beide bijzondere manuele behandelwijzen die van nut zijn bij acute maar zeker ook bij chronische pijnen. Bij veel pijnklachten gaan functiestoornissen in het bewegingsstelsel en organen vaak samen. Het zenuwstelsel speelt hierbij een centrale rol. Daarom zijn alle technieken van MNT en NR er op gericht "reflectoir" in te grijpen op het zenuwstelsel.

Zenuwreflexologie, dit is het aandrukken van zenuwreflexpunten op de diverse voetbeentjes. Het aandrukken van deze punten heeft een gerichte en precieze invloed op de verschillende onderdelen van het zenuwstelsel.

Zenuwreflexologie kan gecombineerd worden met talrijke andere technieken zoals: voetreflexologie, orthopedische manuele therapie, mobilisaties en andere al naargelang de competenties van de therapeut.

De Manuele Neurotherapie combineert de zenuwreflexologie met specifieke technieken op het lichaam. Deze hebben ook een neuroreflectoir doel. Ze worden geadapteerd in ritme, amplitudo, frequentie en doelweefsel.

Indicaties.

Acute en chronische pijnen waarbij MNT en NR hulp kunnen bieden zijn onder andere:

  • rug- en nekklachten,
  • Spierklachten (chronisch)
  • andere klachten in het bewegingsstelsel,
  • migraine en andere hoofdpijnen,
  • fybromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom, zenuwpijnen enz...