NST

 

 

NST, voluit Neurstructural Integration Technique, is een techniek die een effectieve verlichting biedt voor pijn in combinatie met een verhoogd energie niveau en een betere algemene gezondheid. Het is een zeer krachtige en effectieve geavanceerde ‘body work’ techniek, die gebruikt kan worden bij multiple gezondheidsproblemen, zowel structureel, biochemisch als emotioneel. NST is toepasbaar op acute en chronische pathologieën, gebruik makend van het autoregulatie systeem van het lichaam. NST gebeurt op een zachte en veilige manier. Patiënten die eerder al verschillende therapieën ondergaan hebben, en weinig of geen resultaat ondervonden, hebben een grote kans om via NST toch het gewenste effect te voelen.

Bij NST worden een aantal specifieke manuele technieken toegepast in een welbepaalde volgorde over de wervelzuil, evenals het abdomen, de ledematen en de schedel. Deze technieken zijn dwars gericht over spiervezels, pezen, ligamenten of neurologische structuren en worden toegepast met een variabele druk, terwijl het inlassen van welbepaalde rustpauzes het lichaam de tijd geeft om te reageren.

Een NST-behandeling zorgt ervoor dat de patiënt diep kan ontspannen, gevolgd door een spontane correctie van het viscerale systeem, het endocriene systeem, het spier- en zenuwsysteem. Meestal worden 1 tot 3 NST-behandelingen gegeven om een klachtenvrij leven te bekomen. Dit gebeurt in 85% van de patiënten die een NST-behandeling kregen. De resultaten zijn langdurig corrigerend zelfs voor de moeilijkste en chronische pathologieën. Wereldwijd maken honderden therapeuten reeds gebruik van deze soms ‘miraculeuze’ therapie. Een substantiële verbetering wordt vaak al bereikt na de eerste sessie, een langdurig effect wordt normaal al bereikt na de 2e / 3e sessie.

Bij welke pathologieën werkt NST?

  • Cervicale, dorsale, lumbale en bekkenproblemen
  • Artrose, artritis en andere gewrichtsklachten
  • Traumatische letsels
  • Neuralgieën, hoofdpijnen
  • Astma en andere respiratoire problemen
  • Chronische vermoeidheid
  • Depressie en andere emotionele pathologieën (weinig energie voelen)
  • Patiënten die geen/weinig resultaat kenden met andere therapieën

De nieuwe generatie tape voor therapie en (professionele) sport!

De tape kreeg wereldexposure tijdens de Olympische Spelen in Londen. De beachvolleyballers werden ondersteund door DynamicTape.

DYNAMIC TAPE is een Biomechanische Tape met 2-dimensionaal effect - voor sport, fitness en therapie. Een extreem elastische tape die een bijdrage levert aan de beweegketen. De tape die niet beperkt in functie maar wel een bijdrage levert aan de beweegketen. Door zijn hoge elasticiteit functioneert het als een soort 2e spier. Het is dus geen kinesiotape of een klassieke tape maar een nieuw product met unieke eigenschappen die een bijdrage kan leveren in de revalidatie en op het sportveld. De unieke kwaliteiten en de vier richtingen rek maakt tapen mogelijk in manieren die niet eerder mogelijk waren met de gangbare tapes. Klassieke tape of Kinesiotape zoals Cure Tape, Easy Tape, K-Active, Balance Tape of Rock Tape kunnen niet wat Dynamic Tape wel kan. De tape wordt NIET als een vervanging van de andere tapes maar als een extra klinische mogelijkheid gezien om te helpen in behandeling of techniekcorrectie. Het geeft al zijn grote meerwaarde bewezen in de sportwereld maar tevens ook bij patiënten met orthopedische klachten, neurologische aandoeningen, ....

Site :www.nsthealth.com